Älskade gravidkudde
Sen innan jag blev gravid så har jag tänkt på allt som gravida och nyblivna mammor prackas på. Köp den här, köp det där då blir du en bra mamma och så vidare. Gravidkudden tänkte jag var precis en sån grej, sånt man lurar gravida kvinnor att dom behöver, det går väl lika bra att använda en vanlig kudde? 
 
I vecka 17 började jag få lite ont i ländryggen och mellan skunderbladen. Ja, egentligen lite överallt i ryggen, rumpa och lår. Så jag la en extra kudde mellan knäna och tänkte, det här duger väl?
Två veckor låg jag och vaknade då och då för att lägga tillbaka kudden, la upp benet på min kille som knuffade bort det igen " det blir för vaaaarmt". Jag började få som domningar på utsidan av mitt vänstra ben "falsk ischias". Men det har jag läst att man kan få så jag sköt undan det och envist fortsatte med en vanlig kudde i hopp om att något skulle ändras utan att jag behövde ändra på mig. Ett tag var det så illa att jag kunde vakna av smärtan i benet. 
 
Sen kom jag hem en dag, och där låg den, inpackad på min säng, och väntade på mig. Simon (min kille) tröttnade väl på hur mycket jag bökade runt i sängen och köpte gravidkudden som jag envist vägrat köpa. 
 
Min älskade, älskade gravidkudde. Funkar lika bra att ha mellan benen och lägga armen på som att luta sig lite mot för att avlasta ryggen, helt beroende på vilken sovposition man tycker om. Det bästa av allt: min "falska ischias" är borta!
 
Jag är SÅ tacksam för min gravidkudde! 
 
Har som är gravida köpt en gravidkudde? Om ni har det, köpte ni med bomull eller styrolitkulor?
 
(Bilden är lånad från jollyroom.se)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress