Ny vecka! Vecka 27 (26+0)
Ny vecka i gravidlivet! 
 
 
Jag använder en app som heter Preglife, jag tror att de flesta som är gravida har den. Det är så kul! För där står det vad som händer med bebisen under veckan, vad som händer med mammans kropp och lite saker för ens partner att tänka på. 
Sen finns det massor med andra bra finesser som gravidpodd med barnmorska, videos om födseln och massor med annat. Super spännande! 
 
Det känns alltid skönt att komma in i en ny vecka tycker jag. Nu känns det extra skönt eftersom det börjar bli lite tungt i ryggen. September känns så långt borta men ändå så otroligt nära, jag längtar ihjäl mig efter att få träffa vår lilla krabat! 
 
Enligt appen så händer det här under vecka 27. 
Barnet är ca 32 cm från huvud till fot. i slutet av veckan vägen den ca 1075 gram. Tänk bara en kilo, det är inte så mycket ändå, mer ska det ju bli. Barnet samlar på mer underhudsfett men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Ögonfransarna är fullt utväxta och barnet suger ofta på tummen. 
 
När jag sett bebisar innan jag blev gravid har jag alltid tänkt att dom är söta. Men nu när jag går igenom själva graviditeten och jag känner hur kroppen ändras och anpassar sig för att kunna bygga en liten, liten människa. Alltså det är så häftigt! Tänk att bebisarna verkligen byggs i kvinnans kropp. Det är så ballt! 
Filmtips för tråkiga dagar
Åh här regnar det och har varit mulet hela dagen. Är sommaren redan över? Precis som sniglar och maskar kommer fram i regn så kommer människor fram i sol. Med andra ord: idag stannar jag inne, det blir nog filmkväll! 
 
Idag har jag mer energi än igår men efter att ha pratat med barnmorskan sa hon att jag borde sänka tempot. Det jag känt tidigare var inte sammandragningar utan mitt bäckenben som var överansträngt efter att ha grävt i trädgården och städat och donat. Så jag ska helt enkelt ta det mycket lugnare än vad jag redan gör. Hur? Känns som att jag klättrar på väggarna av tristess av att bara vila och kolla på tv. Jag sitter mycket på jobbet och i slutet av dagen är ryggen alltid helt slut. Så det är bra att ligga ner lite när jag kommer hem.. men jag har så mycket annat som jag så gärna vill göra men kroppen säger ifrån. Så det blir väl en gammal goding framför TV:n igen då.. 
 
 
Här är mina go to filmer när jag är lite hängig eller bara behöver en pick me up! Jag älskar lättsamma feelgood filmer! 

 
 
Om ni inte ser vad det står på bilderna så är filmerna: 
Legally blonde
Hitch
How to lose a guy in 10 days
Stardust
The heat 
Spy

Har ni några bra filmtips? 
Ibland går det bara inte
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig..
Jag hade så mycket planer för idag, jag skulle baka bullar och frallor, hinna med lite tvätt och gå ut med Tyra, min älskade hund. 
 
Istället kom jag hem och la mig i sängen "10 minuter sen drar jag igång, jag ska bara vila ryggen..." 10 minuter blev 20 minuter som blev en timme och nu 20:30 så ligger jag fortfarande kvar. Varje steg jag tar känns det som att någon hugger mig i ländryggen och jag spänner mig ännu mera. Sen blir det ännu värre. Så nu ligger jag här och funderar på om det är så här det är att ha ryggskott? Kanske ska jag googla... Jag ska aldrig googla. 
 
Igår hade jag svårt att somna för att jag hade så ont i magen, det kändes som att livmodern krampade ihop, nästan som mensvärk men tusen gånger värre. Samtidigt som det hände så blev det såklart liv i luckan med sparkar och slag. Kombinationen mellan sparkar och krampig livmoder är ganska speciell. Det känns lite som att man varit försoppad lite för länge och bajsen inte längre vet var den ska ta vägen så allting krampar åt alla håll och kanter. Det kanske bara är jag som känner så?
 
 
Jag, som hypokondriker, blev såklart livrädd och tänkte "nä bara inte förlossningen kommer igång nu! Jag har allt läst skräckhistorier". Varför man läser skräckhistorier när man är hypokondriker förstår jag inte. Men det blir väl så ibland. Till saken hör att min lilla skrutt är beräknad att komma ut i början av September, så det är långt kvar, alldeles för tidigt för att någon typ av förlossning ska kicka igång i alla fall. 
 
Imorgon är en ny dag och då hoppas jag på lite mindre ont. Jag ska nog invesera i ett sånt där gravidbälte och se om det hjälper med avlastningen för ryggen.