Ny vecka! Vecka 27 (26+0)
Ny vecka i gravidlivet! 
 
 
Jag använder en app som heter Preglife, jag tror att de flesta som är gravida har den. Det är så kul! För där står det vad som händer med bebisen under veckan, vad som händer med mammans kropp och lite saker för ens partner att tänka på. 
Sen finns det massor med andra bra finesser som gravidpodd med barnmorska, videos om födseln och massor med annat. Super spännande! 
 
Det känns alltid skönt att komma in i en ny vecka tycker jag. Nu känns det extra skönt eftersom det börjar bli lite tungt i ryggen. September känns så långt borta men ändå så otroligt nära, jag längtar ihjäl mig efter att få träffa vår lilla krabat! 
 
Enligt appen så händer det här under vecka 27. 
Barnet är ca 32 cm från huvud till fot. i slutet av veckan vägen den ca 1075 gram. Tänk bara en kilo, det är inte så mycket ändå, mer ska det ju bli. Barnet samlar på mer underhudsfett men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Ögonfransarna är fullt utväxta och barnet suger ofta på tummen. 
 
När jag sett bebisar innan jag blev gravid har jag alltid tänkt att dom är söta. Men nu när jag går igenom själva graviditeten och jag känner hur kroppen ändras och anpassar sig för att kunna bygga en liten, liten människa. Alltså det är så häftigt! Tänk att bebisarna verkligen byggs i kvinnans kropp. Det är så ballt! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress