Den stora namnfrågan..
Vissa bestämmer namnen långt innan barnet är fött, andra har inte bestämt ens när de lämnar BB. Alla gör olika och såklart är inget fel. Idag insåg jag vilken press det egentligen är att välja namn. Det här kommer barnet bli tilltalat hela sitt liv, kanske blir det ett smeknamn? 
 
I Januari så gifte jag mig med Simon och innan det så diskuterade vi vems efternamn vi skulle välja. Hans eller mitt? Ingens är direkt vanligt och vi har båda stark koppling till våra efternamn. Så hur gör man? Vi valde såklart bådas efternamn, det är ju ganska snyggt med dubbelnamn tycker jag, och våra var bättre tillsammans än om vi bara skulle välja ett tycker jag. Men bara tanken på att byta bort mitt efternamn helt var jätte jobbig, vem skulle jag bli? Skulle jag vänja mig vid att inte få heta det jag alltid hetat? Alla dessa frågor och det är bara mitt efternamn. Så hur viktigt är det då inte med förnamn? 
 
Det är stor press! Vi har inte heller kollat könet, mest för att det inte spelar någon roll och för att det är kul att gå och gissa. 
Så vilka namn ska man välja? Något som inte ska rimma illa. Något som passar för bebisar, barn och vuxna. Hur är det med engelska namn? Hur kommer de uttalas i skolan? Det är så otroligt många frågor. Ska man tänka på meningen bakom namnet? Det finns väl inga namn med en dålig beskrivning förstås. Ja, dom sagt. Det är många tänkar...
 
Hur tänkte ni när ni valde namn? Vilka är era favorit namn? Kom gärna med tips!
 
 
Erika

Det där är verkligen inte lätt! Vår pojke är beräknad att komma nästa månad men vi bestämde oss ganska tidigt för ett pojk- och ett flicknamn som vi båda var överens om :)

Svar: Va kul! Spännande att se om bebisen kommer passa i sitt namn :D
Emma Sörensen

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress